Капуста з цибулею смачніше м’яса. Рецепт ніжних овочевих котлет з 3 інгредієнтів – готую в піст і не тільки

Овочеві котлетки за цим рецептом виходять дуже ніжними, соковитими і неймовірно смачними. Готуються вони дуже просто з найдоступніших продуктів.

Капустяні котлети за цим рецептом сподобаються не лише тим людям, які дотримуються посту, а й тим, хто любить ситно і смачно поїсти. Котлети з капусти дійсно виходять дуже смачними і досить ситними. У цьому рецепті додаються курячі яйця, та якщо ви дотримуєтесь посту, то можете замінити їх на невелику кількість гарбузового пюре.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • борошно – 3 ст.л;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Білокачанну капусту нарізаємо крупними шматками і перекладаємо у каструлю. Заливаємо капусту водою так, щоб вона повністю покрила капусту. Ставимо каструлю на вогонь і варимо капусту 10 хвилин після закипання.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо на рослинній олії до легкої золотистості.

Відварену капусту проціджуємо через сито і даємо трішки охолонути. Далі потрібно руками віджати всю рідину з капусти. Перекладаємо капусту у глибоку миску і додаємо обсмажену цибулю.

Рецепт смачних і ніжних пісних котлет з капусти
Рецепт смачних і ніжних пісних котлет з капусти

Туди ж додаємо яйця, борошно, сіль, перець і спеції (паприка, сухий часник, прованські трави). Все ретельно перемішуємо.

З отриманої маси робимо котлетки круглої або продовгуватої форми. Для того, щоб котлети добре ліпилися, змащуйте руки рослинною олією.

Смажимо котлети на розігрітій пательні з додаванням олії з двох боків до рум’яності. Також котлети можна попередньо обваляти в панірувальних сухарях для утворення хрумкої скоринки. Смажити потрібно на середньому вогні, не накриваючи кришкою.

Рецепт смачних і ніжних пісних котлет з капусти
Рецепт смачних і ніжних пісних котлет з капусти

Готові капустяні котлети подавайте разом з  різними гарнірами і свіжими салатами. Також вони ідеально смакують зі сметаною, чи іншими соусами.

Котлети виходять ніжними, соковитими і дуже смачними.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.