Роблю смачну й запашну домашню ковбасу: на вигляд як справжня, а в середині картопля – з’їдають до шматочка

Не треба боятися слова ковбаса. Приготувати цей смачний наїдок зможе будь-яка господиня без особливих проблем. Оскільки робитимемо на основі картоплі, то вийде зовсім недорого.

Вам знадобиться:

  • 2 кг картоплі;
  • 700 г сала з м’ясним прошарком;
  • 2 цибулини;
  • 3 ст.лож. манки;
  • 100 мл молока;
  • 1 ч.лож. сухого часнику;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,5 ч.лож. солі.
Домашня ковбаса з картоплі та сала

Щоб приготувати картопляну ковбасу, наріжте сало кубиками. Поставте суху пательню на вогонь. Коли підігріється, перекладіть туди нарізану почеревину. Смажте близько 5 хвилин під кришкою. Потім додайте дрібно нарізану цибулю, сіль та перець. Висмажити сало слід до шкварок.

Домашня ковбаса з картоплі та сала

Обчищену картоплю натріть на дрібній тертушці як на деруни. Змішайте її зі шкварками. Додайте манку, сухий часник, ще трішки солі, влийте молоко. Перемішайте, щоб маса стала однорідною.

Домашня ковбаса з картоплі та сала

Оболонку для ковбаси можете придбати в будь-якому супермаркеті. Вона солона, тому її треба вимочити у воді. Натягніть оболонку на спеціальну насадку для ковбаси, яка йде у комплекті до м’ясорубки.

Домашня ковбаса з картоплі та сала

Ложкою починайте наповнювати оболонку через отвір. Робіть це не дуже щільно, приблизно наполовину, оскільки картопля почне розбухати під час запікання. Зав’яжіть кінці оболонки. Викладіть кружальця на деко. Проткніть голкою в декількох місцях, щоб із кишки вийшло зайве повітря.

Запікайте картопляну ковбасу за температури 200 градусів протягом 40 хвилин. Подавати до столу бажано відразу, допоки гаряча. Заморожувати ковбасу на потім не рекомендується, оскільки вона втратить смакові якості.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.