Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.

Пончики  смажені у фритюрі може й не найкорисніша страва, але дуже смачна. Інколи можна себе потішити цими ніжними смаколики, тим більше, що готуються вони елементарно просто з доступних продуктів буквально за 5-10 хвилин.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 1 шт;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – дрібка;
  • сметана – 130 г;
  • цедра 1 апельсина;
  • яблуко – 1 шт;
  • олія – 3 ст.л;
  • борошно – 250-280 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • олія для смаження;
  • цукор + кориця для посипки.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйце і змішуємо його з дрібкою солі та цукром. Туди ж додаємо сметану, натерту цедру 1 апельсину та рослинну олію без запаху. Ретельно все перемішуємо.

Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини і ріжемо дрібним кубиком та додаємо до яєчно-сметанної суміші. Поступово вводимо у тісто просіяне борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Готове тісто має вийти м’яким і не липнути до рук.

З готового тіста формуємо продовгуваті трубочки, як на фото.

 Рецепт пухких і ніжних яблучних пончиків за 5 хвилин
Рецепт пухких і ніжних яблучних пончиків за 5 хвилин

Для того, щоб тісто добре ліпилося, руки змащуйте олією.

Готові вироби потрібно обсмажити у фритюрі – великій кількості розпеченої олії. Смажимо до золотистості на середньому вогні. Готові пончики виймаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

 Рецепт пухких і ніжних яблучних пончиків за 5 хвилин
Рецепт пухких і ніжних яблучних пончиків за 5 хвилин

Для посипки потрібно змішати цукор, або цукрову пудру з невеликою кількістю кориці. Гарячі пончики обвалюємо в цій солокій суміші і насолоджуємося неповторним смаком.

Пончики виходять хрумкі зовні і дуже ніжні та м’які всередині. Саме тісто не дуже солодке, тому цукрова посипка відмінно доповнює смак пончиків.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.