Якщо у вас є компот і манка, приготуйте цей смачнющий десерт за копійки: без духовки, желатину і вершків

Спробувавши цей десерт, ніхто не повірить, що він приготовлений всього з двох інгредієнтів і коштує буквально копійки. Фруктовий мус виходить дуже ніжним, має кремову структуру і приємний смак.

Все нове – це давно забуте старе. Ця відома приказка відмінно підходить для цієї страви. Фруктовий мус робили ще в радянські часи, коли був час дефіциту продуктів. З роками цей рецепт забувся, а дарма! Десерт виходить дійсно дуже смачним, а складається зі звичайного компоту та манної крупи. Для того, щоб мус вийшов ніжним і повітряним, важливо дотримуватися технологію приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • компот (сік) – 230 мл;
  • манна крупа – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту можна взяти будь-який сік, чи компот. Якщо використовуєте компот, то він має бути концентрованим і мати яскравий смак. Ідеально підійдуть компоти, які закриваються на зиму.

Компот, або сік переливаємо у сотейник і ставимо на плиту та доводимо до кипіння. У киплячий компот додаємо манку і, перемішуючи, варимо до готовності 4-5 хвилин.

Рецепт ніжного фруктового мусу з двох інгредієнтів
Рецепт ніжного фруктового мусу з двох інгредієнтів

Знімаємо отриману суміш з вогню, переливаємо у глибоку миску і повністю охолоджуємо. Вже холодну суміш починаємо збивати міксером на високій потужності.

Рецепт ніжного фруктового мусу з двох інгредієнтів
Рецепт ніжного фруктового мусу з двох інгредієнтів

Збивати потрібно хвилин 5. Маса почне світлити і помітно збільшуватися в об’ємі. В результаті має вийти пишний мус, який нагадує крем.

Рецепт ніжного фруктового мусу з двох інгредієнтів
Рецепт ніжного фруктового мусу з двох інгредієнтів

Перекладаємо десерт по креманкам і прикрашаємо його за бажанням. Мус готовий, його вже можна подавати до столу і смакувати, але краще поставити ще на 2-3 години в холодильник, щоб він добре “схватився”.

Зверніть увагу, що якщо ви використовуєте несолодкий компот, чи сік, то і сам мус буде несолодким. У такому випадку, ви можете додати цукор за смаком ще на етапі кипіння компоту.

Незважаючи на всю простоту приготування цього десерту, мус виходить дійсно дуже смачним, легким і повітряним. Від такого десерту будуть в захваті і дорослі і діти.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.