Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Оселедець – смачна і доступна риба, яку зазвичай продають у засоленому, або копченому вигляді. Та в магазині не так часто вдається придбати дійсно смачну малосольну рибу. Для того, щоб подовжити термін зберігання, виробники часто додають більше солі, ніж потрібно і оселедець виходить занадто солоним.

Та можна приготувати смачну малосольну рибку вдома і зробити це дуже просто. Також цей рецепт підійде і для засолки скумбрії.

Риба за цим рецептом виходить дуже смачною  і не пересоленою.

Необхідні інгредієнти:

  • оселедець – 2 кг.
  • Для розсолу:
  • вода – 2 л;
  • сіль – 6 ст.л;
  • цукор – 3 ст.л;
  • чорний перець горошком – 20 шт;
  • духмяний перець горошком – 10 шт;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • гвоздика – 2 шт;
  • коріандр мелений  – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Для засолки риби важливо обрати оселедець гарної якості. Їх продають у заморожену вигляді. Слідкуйте за тим, щоб риба була крупного розміру, не мала пошкоджень шкіри, чи плавників і щоб на ній було мінімум льоду.

Оселедець розморожуємо у холодильник і добре її промиваємо. Чистити та відрізати голову рибі не потрібно. Прямо цілою викладаємо її контейнер.

 Рецепт малосольного оселедця в домашніх умовах
Рецепт малосольного оселедця в домашніх умовах

Готуємо розсіл. Для цього у каструлю вливаємо воду, додаємо сіль, цукор і всі спеції. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо розсіл до кипіння. Після цього його треба повністю охолодити.

Вже холодним розсолом заливаємо рибу, закриваємо контейнер кришкою. Вся риба має бути покрита рідиною, якщо ж оселедець спливає, поставте на верх якийсь груз.

Рецепт малосольного оселедця в домашніх умовах
Рецепт малосольного оселедця в домашніх умовах

Залишаємо оселедець маринуватися на 3-4 дні у холодному місці. Таким чином риба може зберігатися у розсолі довго. Такий спосіб засолки ідеальний, якщо ви готуєте відразу багато риби.

Якщо ж ви хочете засолити 1 оселедець. Ви можете нарізати його кружальцями, залити тим самим розсолом і смакувати рибкою вже на наступний день.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.