Учені з’ясували, де саме цвіль найбільше любить жити у ванній кімнаті

Вчені з Америки знають, де непомітно розмножується цвіль. Якщо про це заздалегідь знати і застосовувати невеликі рекомендації, цвілеві гриби ніколи не з'являтися у вашому домі.

Американські вчені з’ясували, що одне з найбрудніших місць у ванній кімнаті це килимок. Вбиральня – це чудове середовище для розвитку цвілі, так як там завжди підвищена вологість.

Дослідження пишуть, що хороша вентиляція у ванній кімнаті дуже важлива. Якщо її немає, то навіть регулярне прання килимів особливо нічим не допоможе. Тому цвіль завжди буде повертатися у своє улюблене місце.

Учені також стверджують, що матеріал килимка разом з пилом провокує появу цвілі. А це, як відомо, негативно впливає і на дітей, і на дорослих.

Для даного дослідження американські вчені взяли шерсть (натуральний матеріал), нейлон і олефін (синтетичні волокна). Під час експерименту з’ясувалося, що цвілеві гриби можуть проникати в самі волокна шерсті. А ось із синтетичними матеріалами це не вийде.

Недарма більшість килимків для вбиралень виготовляють із синтетичних волокон.

Рекомендується у приміщенні мати вологість повітря на рівні від тридцяти до п’ятдесяти відсотків. Правда, у ванній це зробити важко. Але сильна вентиляція із цим завданням впорається легко. Не забувайте також нею користуватися під час прийняття гарячої ванни або душу.

Важливо підтримувати гігієну всіх килимків у вашому домі. Наприклад, кожні два-три дні пилососьте всі килимки. Також рекомендується мити один раз в тиждень маленькі вироби, а великі килими – раз в два місяці.

Американські фахівці повідомили: «Якщо ви розумієте, що умови вологості у вашій ванній не відповідають нормам, а гігієна приміщення проводиться не так часто, як хотілося б, то просто частіше міняйте килимок».

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як почистити золоті вироби в домашніх умовах?

Нагадаємо, кіт врятував дитину від падіння зі сходів. (Відео)

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.