Салат з запечених овочів на зиму в банках: не відірватися від такої смакоти. З усіх закруток “улітає” першим

Салат, про який піде мова — особливий варіант закуски, тому що запечені овочі мають самі по собі чудовий смак, що вже казати про те, коли вони замаринуються.

Цей рецепт дозволить вам створити насичений смаком салат, який буде ідеально підходити як самостійна страва або як гарнір до м’яса.

Складники:

  • Баклажани — 1 кг
  • Перець болгарський — 0,5 кг
  • Помідори — 0,5 кг
  • Перець духмяний — 2 штуки в кожну банку
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Олія — 100 г
  • Оцет столовий — 15 мл
  • Цукор — 30 г
  • Сіль — 10 г

Приготування

Салат із запечених овочів на зиму

Спочатку ретельно помийте та обсушіть всі овочі. Баклажани та перець не нарізайте до запікання, а помідорам зробіть зверху невеличкі надрізи хрест на хрест. Кожен плід змастіть олією.

У форму для запікання влийте частину олії, щоб овочі не пригоріли. Розкладіть овочі рівномірним шаром. Розігрійте духовку до 220°C і запікайте овочі до готовності, приблизно 25-30 хвилин. Вони мають стати м’якими та трохи підрум’яненими, що додасть салату особливого аромату.

Поки овочі запікаються, підготуйте маринад. Змішайте оцет, цукор та сіль у мисці. Додайте подрібнений часник і добре перемішайте.

Після того, як овочі запеклися, перед розкладання по банках охолодіть й зніміть з них шкірку, а потім розріжте баклажани на 4 частини. У перців видаліть насіння так, щоб сік, який утворився всередині, ви зібрали й додали у маринад. Тепер розкладіть овочі почергово у попередньо стерилізовані банки. У кожну банку покладіть по 2 шт. духмяного перцю для аромату. Залийте підготовленим маринадом, розподіляючи його рівномірно. Це забезпечить гармонійний смак і збереже овочі на тривалий час.

Далі поставте заповнені банки у велику каструлю з гарячою водою так, щоб вода доходила до «плечиків». Стерилізуйте протягом 20 хвилин з моменту закипання води. Це необхідно для надійного зберігання салату, а тоді  обережно дістаньте банки з води та закрутіть їх стерильними кришками. Переверніть догори дном і залиште охолоджуватися під ковдрою, щоб забезпечити поступове охолодження.

Популярне

Схожі статті

“Запах Мукачева ні з чим не сплутаю”: Святослав Вакарчук показав себе у перші місяці життя з мамою

У Мукачево Святослав Вакарчук народився й провів перші 2 місяці життя. Попри це місто залишилося у щемких спогадах лідера гурту "Океану Ельзи". Що запам'яталося найбільше?

Білик, Руслані та Жураківській “пощастило” закохатися не в тих чоловіків: як потерпали у шлюбі з ревнивцями

Зазвичай ревнощі лише розпалюють кохання. Та іноді переходять усі межі. Саме з такими ревнивцями свого часу довелося зустрітися Руслані Лижичко, Ірині Білик та Олесі Жураківській.

Діти не успадкували мамину вроду: Даніель та 5-річна Софійка схожі на татусів, а не на Санту Дімопулос

З нагоди 5-річчя Софійки Санта Дімопулос підготувала відеоролик, де можемо побачити іменинницю з різних ракурсів. Одна біда – донька, як і син Даніель, не мають спільних рис із матусею.