Головне – не додавайте сіль: 2 основі секрети приготування розсипчастого білого рису. Без цього не впоратись

Приготувати розсипчастий білий рис набагато простіше, ніж вам здається. Для цього потрібно просто знати декілька простих порад і секретів. Розповідаємо крутий рецепт.

Розсипчастий рис є ідеальним гарніром, до якого чудово пасують і м’ясні підливи, і підсмажки, і навіть просто запечені овочі. Втім, приготувати таку страву не настільки просто, як вам може здаватись. Для початку потрібно  визначитись із рецептом, який найкраще підійде. Вам варто звернути увагу на цей варіант. За допомогою однієї хитрості вам вдасться з легкістю та без зайвого клопоту приготувати неймовірно смачну страву.

Кулінари розповіли, як приготувати ідеальний гарнір для будь-якої підливи чи м'яса – розсипчастий рис
Кулінари розповіли, як приготувати ідеальний гарнір для будь-якої підливи чи м’яса – розсипчастий рис

Інгредієнти:

  • 1 склянка білого рису;
  • 2 склянки води або овочевого бульйону;
  • 1 столова ложка олії або вершкового масла;
  • Сіль на смак.

Спосіб приготування:

Вимийте рис у холодній воді кілька разів, доки вода не стане повністю прозорою. Вилийте зайву рідину. У глибоку каструлю вилийте звичайну чисту воду або овочевий чи м’ясний бульйон, доведіть до кипіння. Додайте олію або вершкове масло у киплячу воду. Повільно висипте вимитий рис у киплячу воду. Добре перемішайте його один раз, щоб рис не прилип до дна.

Зменште вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою та готуйте рис протягом 15-20 хвилин. У цей час не мішайте його, саме так він вийде розсипчастим – під час перемішування рис ламається та стає липким. Після приготування вимкніть вогонь і залиште каструлю з кришкою на 5-10 хвилин, щоб рис настоявся і зберіг свою текстуру. Після цього відкрийте кришку і за допомогою виделки або ложки обережно перемішайте рис, щоб розділити зерна і зробити його ще смачнішим.

Кулінари розповіли, як приготувати ідеальний гарнір для будь-якої підливи чи м'яса – розсипчастий рис
Кулінари розповіли, як приготувати ідеальний гарнір для будь-якої підливи чи м’яса – розсипчастий рис

Подавайте рис із підливкою та овочами. Смачного!

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.