Смажу яєчні котлети: 6 яєць – і ціла каструлька котлет. Смакота: м’ясні залишаються, яєчні “розлітаються”

Тим, хто переконаний, що котлети готуються виключно з м'ясного фаршу, доведеться змінити свою думку. Якщо зробити котлетки з яєць, вийде теж дуже смачно, хоча й трішки незвично.

Вам знадобиться:

  • 4 варених яйця;
  • 2 сирих яйця;
  • 50 г манної крупи;
  • 100 мл води;
  • 100 г хлібних мелених сухарів;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка солі.
Яєчні котлети з манкою

Щоб зробити яєчні котлети, залийте в кухлик воду. Поставте на плиту й доведіть до кипіння. Після цього всипте тоненькою цівочкою манку, ретельно перемішуючи. Коли крупа перетвориться на суцільну грудочку, зніміть із вогню.

Яєчні котлети з манкою

Яйця відваріть круто. Дайте прохолонути, позбавте від шкаралупи. Натріть на тертушці з великими отворами. Посоліть на свій смак. Перекладіть до натертих яєць манну кашу. Перемішайте.

Яєчні котлети з манкою

У сирих яєць акуратно відділіть жовтки від білків. Жовтки перекладіть у миску до яєчно-манної суміші. Ретельно перемішайте виделкою до однорідності. Якщо не виходить, замісіть тісто рукою. Треба, щоб манка розподілилася рівномірно по всіх яйцях.

Білок легенько збийте виделкою. Змочіть у цій масі руки. Зачерпніть трішки яєчної маси з миски й сформуйте котлету. Знову вмочіть руки в білок і робіть наступну котлету. Розробіть весь яєчний фарш таким же чином.

Яєчні котлети з манкою

Поставте пательню на вогонь, щоб розігрілася. Влийте олію. Кожну котлетку обваляйте в сухариках зусібіч і викладайте на сковорідку смажитися, не накриваючи кришкою. Коли з одного боку яєчні котлети набудуть золотавого відтінку, переверніть їх на інший бік.

Готові котлетки викладіть спочатку на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Потім можете перекладати на тарілку й подавати до столу. Домашні здивуються незвичному смаку цих яєчних виробів.

Популярне

Схожі статті

Шоколадний десерт без борошна, масла та цукру: закохалась з першого шматочка! Навіть на свято буду подавати

Такий шоколадний десерт готується мега просто та швидко. Вам знадобиться всього декілька доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині.

Картопля й трошки фаршу: неймовірні трикутнички у сковорідці печу по 3 рази на тиждень, а просять частіше

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати щось зовсім особливе — простий, але надзвичайно смачний рецепт, який вразить вас своєю простотою та неповторним смаком.

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.