Варю смачне сало: усі думають, що це копчене чи покупний бекон – такого сала завжди мало. Мій ходовий рецепт

Українці не уявляють свого життя без шматочка ситного сальця. Зготувати його можна так, що не зможете обмежитися одним куснем, бо обов'язково захочеться з'їсти ще.

Вам знадобиться:

  • 1 кг свинячої грудинки.

Для маринаду:

  • 1 л води;
  • 2 ст.лож. з невеликою гіркою солі;
  • 3 лаврових листи;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 15 горошків чорного перцю;
  • 0,5 ч.лож. каррі;
  • 0,5 ч.лож. хмелі-сунелі;
  • 1 голівка часнику.
Сало, варене в маринаді з часником

Шматочок свіжого сала з м’ясними прожилками промийте, обчистьте шкуринку й наріжте на середні шматки. Коли купуватимете грудинку, обов’язково проткніть ножем. Беріть лише той шматок, в який лезо входить легко.

Сало, варене в маринаді з часником

Залийте в каструлю воду. Всипте сіль. Розмішайте ложкою. Додайте лавровий лист. Всипте чорний перець – мелений та горошини. Поставте маринад на вогонь і відразу ж покладіть шматочки сала.

Сало, варене в маринаді з часником

Дайте йому закипіти під кришкою. Після цього зніміть пінку. Накрийте тарілкою, щоб шматочки сала повністю перебували в маринаді й не спливали. Знову накрийте кришкою й варіть близько 20 хвилин на слабому вогні.

Сало, варене в маринаді з часником

Вогонь вимкніть. Додайте часник, зубчики якого почистьте та наріжте дрібними кубиками. Всипте також каррі та хмелі-сунелі. Залиште грудинку маринуватися у каструлі в прохолодному місці на 12 годин.

Після цього можете діставати, різати на тонкі слайси й подавати до борщу чи до другої страви. Щоб сало різалося легше, можете попередньо його трішки підморозити в морозильній камері. Обов’язково попереднього загорніть у харчову плівку. У такому разі зможете добитися тоненьких, буквально прозорих шматочків.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.